Апликација на машина за косење плочи во петрохемиската индустрија

Вовед во случај на претпријатие

Фабрика за петрохемиски машини треба да преработи серија дебели плочи.

a03fe20c8f16afb85b3b7cf35c6ea337

Спецификации за обработка

Барањата за процесот се плоча од не'рѓосувачки челик 18mm-30mm со горните и долните жлебови, малку поголема негативна страна и малку помала надградба

 a38be81d0788dbc8e3a7d9215193de51

Решавање на случај

Според барањата за процесот на клиентот, го препорачуваме TaoleGMMA-100L тешка машина за косење плочисо 2 глави за глодање, дебелина на плочата од 6 до 100mm, откос ангел од 0 до 90 степени прилагодлив.GMMA-100L може да направи 30 mm по сечење.3-4 пресеци за да се постигне ширина на откос 100мм што е висока ефикасност и многу помага за заштеда на време и трошоци.

71f23946741f26a399865dba501b7c12

lПриказ на ефект на обработка:

9a2476a753ffbc794910d319fe531940

 

Во светот на производството на метали, прецизноста и ефикасноста се од најголема важност.Секој производ што може да го поедностави и подобри процесот ќе биде пречекан со раширени раце.Ова е причината зошто ние сме возбудени да го претставиме GMMA-100L, најсовремена машина за отсекување на безжичен далечински управувач.Дизајниран исклучиво за тешки метални лимови, овој извонреден уред гарантира беспрекорна подготовка за изработка како никогаш досега.

Ослободување на моќта на закосување:

Заобленоста и заобленоста се суштински процеси во подготовката на заварувачкиот спој.GMMA-100L е специјално конструиран да се истакнува во овие области, со импресивни карактеристики кои се грижат за различни типови на споеви за заварување.Со опсег на откос од 0 до 90 степени, овозможува создавање различни агли како V/Y, U/J, па дури и од 0 до 90 степени.Оваа разновидност осигурува дека можете да го извршите секој спој за заварување со најголема прецизност и ефикасност.

Неспоредливи перформанси:

Една од истакнатите карактеристики на GMMA-100L е неговата способност да работи на метални листови со дебелина од 8 до 100 mm.Ова го проширува опсегот на неговата примена, што го прави погоден за разновидна низа проекти.Покрај тоа, неговата максимална широчина од 100 mm овозможува отстранување на значителна количина материјал, намалувајќи ја потребата за дополнителни процеси на сечење или измазнување.

Искусете ја удобноста на безжичната мрежа:

Помина времето кога сте врзани за машина додека работите.GMMA-100L доаѓа со безжичен далечински управувач, што ви дава слобода да се движите низ работниот простор без да ја загрозите безбедноста или контролата.Оваа модерна погодност ја подобрува продуктивноста, овозможувајќи флексибилно маневрирање и ви дава можност да ракувате со машината од различни агли.

Прецизност и безбедност на откривање:

GMMA-100L дава приоритет на прецизноста и безбедноста.Опремен со напредна технологија, осигурува дека секое косење се врши прецизно и дава конзистентни резултати.Цврстата конструкција на машината гарантира стабилност, елиминирајќи ги сите потенцијални вибрации кои би можеле да влијаат на прецизноста на сечењето.Неговиот кориснички интерфејс го прави достапен и за искусни професионалци и за новодојденците во оваа област.

Заклучок:

Со машината за отсекување на безжичен далечински управувач GMMA-100L, подготовката за производство на метал направи голем скок напред.Неговите ексклузивни карактеристики, широката компатибилност и безжичната погодност го издвојуваат од неговите конкуренти.Без разлика дали работите со тешки метални лимови или сложени спојки за заварување, овој извонреден уред гарантира извонредни резултати секој пат.Прифатете го ова иновативно решение и сведочете на револуција во вашиот работен тек на производство на метали.

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Време на објавување: 19-ти септември 2023 година