Колку типови на жлебови имаат машините за косење на челични плочи?

Нашата машина за рамна косина е ефикасен, прецизен и стабилен уред за извиткување што може да ги задоволи вашите различни потреби за извиткување.Без разлика дали сте во металопреработувачката индустрија или други индустрии, нашите производи можат да обезбедат сигурна поддршка за вашето производство.Нашата рамна машина за отсекување може да изведува различни облици на отсекување на метални листови.

 

Постојат 7 вообичаени форми на облици на жлебови, V, U, X, J, Y, K, T, кои имаат специфична применливост и предности во различни апликации.

 

Како да се избере соодветната форма на жлебот?

При изборот на форма на жлеб, неопходно е да се земат предвид факторите како што се типот на материјалот, барањата за заварување, концентрацијата на напрегањето итн. за да се осигура дека е избрана соодветна форма на жлебот за да се исполнат специфичните барања за обработка и заварување.

Машината за жлебови во форма на Х е специјализирана опрема што се користи за обработка на жлебови во форма на Х, која може да се користи за сечење и обработка на метални материјали (како што се челични плочи, алуминиумски плочи, итн.) за да се формираат структури со жлебови во форма на Х со специфични форми .Машината за косење во облик на Х ги има следните предности:

1. Способност за точна обработка

2. Ефикасна брзина на работа

3. Флексибилен опсег на примена

4. Лесен за ракување и одржување,

5. Подобрете ја безбедноста при работа

2 GMMA-80A коси на плоча од не'рѓосувачки челик 60 л-1 Отстранување на облогата

Постојат различни типови и модели на машини за косење според различни барања за примена и методи на обработка.Следниве се некои вообичаени типови на машини за косење:

1. Машина за косење на челични плочи;Машината за отсекување на челични плочи главно се користи за сечење и обработка на метални челични плочи или закосување на лим.Вообичаените модели вклучуваат рачни, десктоп и автоматизирани машини за косење челични плочи.

2. Машина за отсекување на пламен;Машината за отсекување со пламен користи сечење со пламен за изведување на отсекување, погодно за подебели челични плочи и големи машински задачи.

3. Машина за жлебови за заварување: Машината за жлебови за заварување главно се користи за подготовка на заварување со жлеб и може да обработува различни форми на жлебови, како што се жлебови во облик на V, жлебови во форма на буквата У итн.

4. Машина за косење на цевководи: Машината за косење на цевководи се користи за сечење и обработка на косини на цевководи.Вообичаените модели вклучуваат рачни, автоматизирани и внатрешни и надворешни машини за косење на цевководи.

For further insteresting or more information required about Edge milling machine and Edge Beveler. please consult phone/whatsapp +8618717764772 email: commercial@taole.com.cn

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Време на објавување: Мар-12-2024 година