Важни совети за работа на машината за косење GMMA

Кога луѓето купуваат машина.Тие секогаш очекуваат машината да работи со долг животен век.Во овој случај, Како треба да го направиме и како да се одржува за време на работата.

За моделите GMMAмашина за косење на плочиод Taole Machine, посветивме големо внимание на конструкцијата на машината за отсекување, квалитетот на материјалот, квалитетот на резервните делови и така натаму од почетокот на дизајнот, производството на машината за отсекување на плочи.Но, правилната работа и навременото одржување е исто така многу важен за животниот век на машината за отсекување на плочи, главите за глодање и влошките за машината за отсекување.

https://www.bevellingmachines.com/products/plate-edge-milling-machines/

Ние,Шангај Таоле машина копродукции, ООДсе произведуваат и снабдуваат машина за косење на плочи и машина за косење цевки со повеќе од 15 години искуство.За машина за косење чинии модел GMMA и модели GBM.Започна од 2004 година до сега 2020 година со новата генерација.Во овој момент, имаме машина за глодање од типот GMMA како моделите GMMA-60S, GMMA-60L, GMMA-60R, GMMA-80A, GMMA-80R, GMMA-60U, GMMA-100L, GMMA-100U, GMMA-80D, GMMA-100D, GMMA-100K, GBM машини за косење со стрижење со модели како GBM-6D, GBM-6D-T, GBM-12D, GBM-12D-R, GBM-16D, GBM-16D-R.Подолу е списокот на пакување за машината за косење челик GMMA.

 

Прашање 1: Како да поставите машина за косење чинии?

Прашање 2: Како да се обезбеди правилна работа на машината за отсекување?

Each manufacture have their own design, skills and operation way for beveling machine. We have pointed the details and suggested step by step on the plate bevelng machine based on our experience. Pls feel free to contact us  info@taole.com.cn  for getting the operation manaul. Pls read the operation manaul carefully and get to know the adjustment for each part and buttom before operation.

1) Машина спакувана во дрвена кутија.Отворете го куќиштето и проверете дали машината е во добра состојба.

2) Извадете ги машините, наполнете ги 4-те тркала и безбедно поврзете се со електрична енергија.

3) Приспособување на машината за отсекување, дебелина на плочата, ангел на откос и длабочина на хранење според барањата за закосување.

https://www.bevellingmachines.com/products/plate-edge-milling-machines/

Прашање 3: На што треба да обрнеме големо внимание за време на работата на машината за коси?

1. Работна табела: За машина за косење на плочи GMMA и GBM.Тоа е вид на машина за косење од типот на автоматско одење, побарајте маса за потпорна челична плоча.Висината на машината треба да ја прилагодите според висината на масата и дебелината на плочата.Под поддршката и нашата машина за отсекување прилагодлив опсег на секој модел е наведен за референца.

https://www.bevellingmachines.com/products/plate-edge-milling-machines/

Модел БР. GMMA-60S GMMA-60L GMMA-80A GMMA-80R GMMA-100L GMMA-100U GMMA-100D GMMA-100K
Машина прилагодлива висина 700-760 мм 700-760 мм 700-760 мм 700-760 мм 810-870 мм 810-870 мм 810-870 мм 810-870 мм
Предложете ја висината на табелата 730 мм 730 мм 730 мм 730 мм 830 мм 830 мм 830 мм 830 мм

2. Глави и влошки за глодање: Инсталирајте ги глодачките глави и влошките според прирачникот и обезбедете ротација во вистинската насока.Обрнете внимание на влошките за глодање и направете ја потребната замена врз основа на ситуацијата на сечење.Coz глодачките влошки работат како потрошен материјал.Ако продолжиме да користиме расипани инсерти.Тоа ќе влијае многу на животниот век на главите за мелење и амортизацијата на машината.

3. Длабочина на хранење: По стегање на челични плочи и прилагодување на откосниот ангел, Ве молиме прилагодете ја длабочината на хранење според нашите параметри кои се прикачени во манул и направете тестирање.Не сечете премногу големи, во спротивно, машината директно ќе се исклучи поради преоптоварувањето на редукторот.И, исто така, ќе доведе скршени глави за глодање и влошки.

4. Коси ангел: Завртките мора да се заклучат по дотерувањето на откосниот ангел.

5. Коси заеднички тип: Повеќето од машината процес V откос.Ако ви треба откос J или U.Во моментов е достапна само машина за отсекување GMMA-60L и GMMA-100L од 0 до 90 степени.И ќе треба да користите тркалезна глава за глодање и влошки.

Ве молиме слободно контактирајте со насinfo@taole.com.cnи посетете ја нашата веб-страница:www.taolewelds.com

 

https://www.bevellingmachines.com/products/plate-edge-milling-machines/

6. Работна брзина: Ќе предложиме брзина на отсекување и брзина на напојување во прирачникот за работа врз основа на материјалите на плочата.Треба соодветно да се прилагоди брзината на вретеното.Специјално за почеток и крај на чиниите.

7. Автоматско стегање: Нашите модели на машини за косење како што се GMMA-60S, GMMA-60L, GMMA-80A, GMMA-80A, GMMA-100L, ажурирани во 2019 година и сите оние модели со систем за автоматско стегање на плочи.Но, сепак достапен за мало прилагодување со рачно тркало.

https://www.bevellingmachines.com/products/plate-edge-milling-machines/

 

Горенаведените совети за работа на машината за косење на плочите GMMA за референца.Било какви прашања или забуни.Ве молиме не двоумете се да контактирате со продажбата или info@taole.com.cn.Ви благодариме за трпеливоста.

 

SHANGHAI TAOLE MACHINE CO., LTD

Машина за косење „TAOLE“ „GIRET“ Марка

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Време на објавување: мај-14-2020 година